Skibet Makerspace

I Skibet ved Vejle findes det grønne fællesskab 'Makerspace', hvor der dyrkes grønt sammen på tværs af generationer. Projektet består af stort drivhus, skovhave, fælleshave og mulighed for solohaver.

Hvad er formålet

Skibet Makerspace understøtter et skaber-fællesskab og sikrer muligheden for et sociale mødested i Skibet, der inspirerer til bæredygtighed og biodiversitet.

Hvorfor støtter vi

Skibet Makerspace fremmer fællesskabet, videregiver 'grøn erfaring' mellem generationer og skaber et mødested for indbyggere med vidt forskellige interesser. 

Drøm stort - og åbent

I den lille by Skibet 6 km. vest for Vejle ligger Skibet Makerspace. Her har beboerne i lokalområdet omdannet et gammelt husmandssted til et pulserende mødested med værkstedsaktiviteter, stor nyttehave og drivhus.

Drømmen har været at skabe en ramme for grønt fællesskab, hvor der dyrkes grøntsager på tværs af generationer. Med fokus på genbrug, bæredygtighed og biodiversitet

Skibet Makerspace er opstået på baggrund af en visionsdag arrangeret af lokalrådet, der fra start valgte at holde alle døre og muligheder åbne:

Hvis man har tænkt alting fra start, og folk ikke føler, at de kan komme ind med deres input og idéer til, hvad det er for et sted eller projekt, man skal lave, så tror jeg, det er svært at få folk med. Men hvis man tør være åben og give plads til folks drømme, så er det nemmere at få dem med ombord,
siger Anders Bruun, formand for Skibet Makerspace

Hør Anders fortælle om åbne processer, engagement og lokale samarbejder i videoen:

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.
Har I en god idé?

Har I en god idé til et projekt, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse? Så kan I måske søge støtte fra Her gror vi-puljen på 75 mio. kr. 

Blik for lokale samarbejder

Udover at tilbyde forskellige aktiviteter til sine medlemmer, forsøger Skibet Makerspace også at række ud til mange andre foreninger og aktører i lokalområdet. 

For eksempel samarbejdes der med den lokale kirke om lån af træværkstedet til en mandegruppe, ligesom der er dialog med den lokale skole og børnehuset om at lave fælleshaver.

Det handler om at kigge ind i nogle af de projekter, som de alligevel skal have gang i og se, hvordan vi kan understøtte det og hjælpe dem med at få det til at blive til virkelighed,
siger Anders Bruun

Grønne generationer

Fælleshaven består af en lang række grønne aktiviteter, hvor man både kan være med i fælleshaven og have sit eget højbed. Derudover råder det grønne fællesskab over bærbuske, en urtehave, frugttræer og et stort drivhus, hvori der dyrkes frugt og grøntsager til fællesskabets medlemmer.

Både fælleshaven og drivhuset bliver passet og plejet via en turnusordning; det kræver derfor en personlig indsats for at kunne nyde godt af afgrøderne.

Udover at fremme fællesskabet, skal fælleshaven også videregive 'grønne erfaringer' mellem generationer samt øge indsigten i planter og natur. Derfor tilrettelægges særlige aktiviteter målrettet forskellige målgrupper: Forældre med små børn, midaldrende hvor børnene er flyttet hjemmefra, seniorer og nytilflyttere.

Skibet Makerspace modtog i 2020 130.050 kr. i støtte fra Nordea-fondens pulje ’Her bor vi’.

Kontakt

marie_hoestrup_andersen

Marie Høstrup Andersen

Senior projektkonsulent
4070 3772

Kort og kontant

Projektnavn
Grønt fællesskab ved Skibet Makerspace
Projektejer

Foreningen for Skibet Makerspace

Støttet med

130.050 kr.

Få mere at vide

Anders Bruun
Formand

Foreningen for Skibet Makerspace

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.