Aalborg Fjordhaver

Aalborg Fjordhaver er maritime nyttehaver, hvor foreningens medlemmer dyrker muslinger og det stærke fællesskab i Limfjorden.

Hvad er formålet

Aalborg Fjordhaver bidrager til bæredygtige madvarer, giver aalborgenserne mulighed for at være tæt på naturen og understøtter det gode kammeratskab.

Hvorfor støtter vi

Vi støtter Aalborg Fjordhaver med en ny bådebro for at sikre foreningens mulighed for at dyrke muslinger og fortsætte formidlingsaktiviteterne. De maritime nyttehaver er omdrejningspunkt for bæredygtigt fiskeri og godt fællesskab.

Klimavenlige nyttehaver på vand

I Lindholm Strandpark tæt på hjertet af Aalborg ligger i vandet det, der ved første øjekast ligner en badebro.

Ved nærmere eftersyn kan man se, at der på broen er vedhæftet nogle tværgående metalrammer, som går ud i vandet. På hver metalramme er påhæftet en såkaldt strømpe, og den er fyldt op med blåmuslinger, som dyrkes og høstes. Flåden er en såkaldt fjordhave eller en maritim nyttehave, som i udgangspunktet er tænkt ligesom et stykke dyrket jord på land.

Her eksperimenterer medlemmerne med at dyrke tang, østers og blåmuslinger, som et spiseligt bæredygtigt alternativ.                 

Udover at muslinger smager godt, så har de den fremragende egenskab, at de ikke udleder CO2, hvilket gør dyrkningen interessant set med bæredygtige briller. Ikke bare i Aalborg men over hele Danmark.

Jeg drømmer om, at vi kan blive et godt eksempel for mange andre små byer langs fjorden. Så flere får lyst til at etablere og drive fjordhaver,
siger Keld Kvist, der er med i bestyrelsen i Aalborg Fjordhaver.

Hør Keld fortælle mere om foreningens medlemssammensætning, kommunikation og åbenhed i videoen:

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.
Har I en god idé?

Har I en god idé til et projekt, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse? Så kan I måske søge støtte fra Her gror vi-puljen på 50 mio. kr. 

Åbenhed er et nøgleord

Foreningen bruger megen tid på at formidle om Fjordhaverne. Flåderne er åben hver dag, hvor medlemmer står til rådighed for nysgerrige forbipasserende. Der afholdes events, hvor foreningen laver mad og byder på en kop muslingesuppe. Medlemmer stiller op, når der er bæredygtighedsfestival i Aalborg, hvor der uddeles smagsprøver og formidles om projektets bæredygtighed.

Aalborg Fjordhaver lykkes kun, fordi der er fokus på åbenhed og mangfoldighed i medlemsskaren. Der er brug for mange forskellige kompetencer. Folk som har hænderne skruet godt på, når flåderne skal vedligeholdes, nogen som har forstand på jura og andre på kommunikation og formidling.

Det som binder alle de forskellige medlemmer sammen er, at nye bæredygtige madvarer gør noget godt for klimaet, muligheden for at være tæt på naturen og så det gode kammeratskab.

Aalborg Fjordhaver modtog i 2018 131.503 kr. i støtte fra Nordea-fondens pulje ’Kysten er klar’.


Kontakt

marie_hoestrup_andersen

Marie Høstrup Andersen

Senior projektkonsulent
4070 3772

Kort og kontant

Projektnavn
Aalborg Fjordhaver
Støttet med

131.503 kr.

Få mere at vide

Tine Bock
Formand

Aalborg Fjordhaver

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.