Det kribler og krabler i Høver

I Høver mellem Silkeborg og Aarhus ligger den lille landsby Høver, som på et fællesareal omdanner en stor græsplæne til et område, som myldrer af liv.

Hvad er formålet

Projektets overordnede mål er at skabe et lege- og oplevelsesrum, der formidler biodiversitet via leg og læring for at skabe øget interesse og begejstring for natur og biodiversitet, og som inspirerer de lokale familier til små biodiversitetsprojekter i egne haver.

Hvorfor støtter vi

Nordea-fonden støtter projekter, som sætter fokus på øget biodiversitet. Biodiversitets legerummet i Høver er et godt eksempel på, at man med enkle greb kan gøre en forskel i ens nærmiljø.

Skabelsen af biodiversitetsområde 

I landsbyen Høver mellem Silkeborg og Aarhus har Nordea-fonden støttet et lege- og oplevelsesrum for børn og biodiversitet, hvor en stor græsplæne er ved at blive omdannet til et bosted for hjemmehørende insekter og planter. Formålet er at optimere levesteder for vilde blomster, insekter, dyr og fugle og skabe en mangfoldig natur – lige dér, hvor lokalsamfundet færdes i det daglige. 

Vi er inspireret til at skabe et biodiversitetsområde, fordi vi ønsker at leve tættere på naturen. Vores mål er at skabe et område, der ikke blot er til leg, men som også tilbyder læring og opdagelse",
fortæller Ann Jette Riis, projektleder for 'Biodiversitet i Høver'

I området er der nu etableret pindsvineskjul, kvashegn og insekthoteller for at stimulere og udfordre den naturlige flora og fauna. Ann Jette Riis understreger vigtigheden af at skabe naturlige habitater med blomsterbede, som blomstrer store dele af året for at skabe levesteder for dyr, men også for at skabe synlighed for landsbyens borgere. Man skal nemlig kunne se at området er levende. 

Hør Ann Jette Riis, projektleder for 'biodiversitet i Høver' fortælle mere om, hvordan der arbejdes med biodiversitet i Høver. 

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.

Lokalsamfundets rolle 

Projektets succes skyldes i høj grad lokalsamfundets deltagelse. "Det fælles areal blev levende, da vi begyndte at bruge det," fortæller Ann Jette Riis. Projektet udvikles i et samspil mellem lokale beboere, Høver Beboerforening og lokale håndværkere. Og den overordnede plan for området har været forelagt og godkendt i den lokale beboerforening. Så den nødvendige opbakning er til stede. 
 

Har I en god idé?

Har I en god idé til et projekt, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse? Så kan I måske søge støtte fra Her gror vi-puljen på 75 mio. kr. 


Børns engagement i projektet 

Formidlingen af projektet til de lokale børn er en central del af 'Biodiversitet i Høver'. Ann Jette beskriver, hvordan børn, gennem interaktion med området, kan tage ideer og læring med hjem:

Når børnene bringer ideer som redekasser og frøblandinger hjem, inspirerer det forhåbentlig også forældrene, som får lyst til at lave små biodiversitetsprojekter i parcelhus-haverne. Og dermed kan tankegangen om mere biodiversitet sprede sig som ringe i vandet.” 

Biodiversiteten breder sig som ringe i vandet 

Projektet er vokset ud af en interesse for at forbedre og værdsætte det lokale miljø og dets potentiale. Fokus har været at skabe et rum, hvor både børn og voksne kan lære om biodiversitetens betydning. Og ideen har vakt interesse for andre små landsbysamfund i lokalområdet. Så biodiversiteten spirer i Østjylland. 

Kontakt

marie_hoestrup_andersen

Marie Høstrup Andersen

Senior projektkonsulent
4070 3772

Kort og kontant

Projektnavn
Biodiversitet i Høver
Projektejer

Høver Beboerforening

Projektperiode
2022 – 2024
Støttet med

100.000 kr.

Samlet budget

250.000 kr.

Få mere at vide

Ann Jette Riis

Høver Beboerforening

61661071

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.