Materialer til Værkstedspulje-projekter

Her på siden finder I information om udbetaling af støtte, projektjusteringer og kommunikation for projekter, der har modtaget støtte fra Nordea-fondens værkstedspulje.

Støttede projekter

Læs mere om de støttede projekter her:

Opstartsmøde

Se eller gense opstartsmødet, hvor vi fortæller om puljen, udbetaling af støtte og afrapportering, kommunikation, evaluering af puljen samt besvarer spørgsmål. Og hent slides fra mødet herunder.

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.

Sådan får I udbetalt støtten 

Til jer med fuld finansiering

  1. Vi udbetaler første rate, 90 pct. af uddelingen, til jeres NemKonto i løbet af januar 2024. Alle nødvendige myndighedsgodkendelser samt fuld finansiering af projektet skal foreligge, før midlerne må anvendes.
  2. Sidste rate, 10 pct. af uddelingsbeløbet, udbetales, når vi har modtaget og godkendt slutregnskab. Anmodning om sidste rate sker ved at logge ind på ansøgningsportalen og anmode om sidste rate og uploade slutrapport.
Til jer, der endnu ikke har fuld finansiering

Når I har fuld finansiering til projektet, kan I anmode om 90 pct. af uddelingen. I anmoder ved at logge på ansøgningsportalen og bekræfte, at I har fuld finansiering til projektet og anmode om første rate på 90 pct. Alle nødvendige myndighedsgodkendelser skal foreligge, før midlerne må anvendes. Sidste rate, 10 pct. af uddelingsbeløbet, udbetales, når vi har modtaget og godkendt slutregnskab. Anmodning om sidste rate sker ved at logge ind på ansøgningsportalen og anmode om sidste rate og samtidigt uploade slutregnskabet.

Har I spørgsmål til jeres udbetaling eller videre forløb med projektet, er I velkomne til at kontakte os på mail: vaerkstedspuljen@nordeafonden.dk

Projektjusteringer

Støttede projekter skal gennemføres som beskrevet i ansøgningen, men det er vores erfaring, at projekter ikke altid går helt som planlagt. 

I projektopfølgningen skelner vi mellem større og mindre projektjusteringer:

  • Større justeringer i projektet kræver Nordea-fondens godkendelse. Husk at kontakte os i god tid, så vi kan nå at behandle anmodningen, før eventuelle ændringer iværksættes.
  • Hvis der sker mindre justeringer i projektet, så skal Nordea-fonden blot orienteres – f.eks. i slutrapporten eller via ansøgningsportalen.

Se herunder, hvornår der er tale om større og mindre justeringer: 

Betingelser for uddelingen kan ikke indfries

Hvis I ikke kan opfylde betingelserne for uddelingen (se jeres uddelingsbrev), så er det en større ændring, og I skal kontakte os hurtigst muligt. I tilfælde af, at betingelserne for uddelingen ikke kan indfries, så er der en stor risiko for, at projektet ikke kan gennemføres, og at støtten derfor bortfalder.

Budgetmæssige ændringer
Spørgsmål   Svar
Vi har fået yderligere støtte til projektet fra andre kilder og kan nu realisere et mere ambitiøst projekt (større anlæg, flere faciliteter, flere aktiviteter). Er det ok med Nordea-fonden?   Tillykke! Vi vil gerne orienteres, hvis det sker. Det er skønt, når der skabes grobund for endnu flere gode liv. Vær opmærksom på kreditering og logo-hierarki, f.eks. at dem der bidrager med flest penge nævnes først i krediteringen og evt. med størst logo.
Hvordan forholder vi os, hvis vi ikke kan overholde ansøgningsbudgettet og har et overforbrug?  

Hvis potentielle overskridelser er større end 10 pct. af uddelingsbeløbet fra Nordea-fonden, er der tale om en større ændring, som forudsætter Nordea-fondens godkendelse. Ved overskridelser på under 10 pct. af uddelingsbeløbet, skal vi blot orienteres.

Nordea-fonden kan ikke tildele tillægsbevillinger.

Hvordan forholder vi os, hvis vi ikke kan overholde ansøgningsbudgettet og har et underforbrug?  

Vi kan ikke udbetale til overskud. Det betyder, at vi kun udbetaler den støtte, som I rent faktisk bruger på projektet. Realiserer I projektet for færre midler end det bevilgede beløb, er det altid en større ændring, og I skal forvente en udbetaling tilsvarende det anvendte beløb og tilbagebetaling eller bortfald af overskydende støtte.

Hvordan forholder vi os, hvis en budgetpost i ansøgningsbudgettet bliver enten dyrere eller billigere?  

Hvis en budgetpost ændrer sig med mere end 10 pct. i forhold til det budgetterede (højere/lavere, dyrere/billigere), så er det en større ændring, som forudsætter Nordea-fondens godkendelse, og vi skal anmodes om en projektjustering i god tid. 

Hvis ændringen er mindre end 10 pct., så er det en mindre ændring, som I kan foretage og orientere os om efterfølgende.

Tidsmæssige ændringer
Spørgsmål Svar
Hvordan forholder vi os, hvis projektets tidsplan trækker længere ud end planlagt?

Anmod os om projektforlængelse (ændret slutdato), hvis forlængelsen er mere end 6 måneder og fortæl os om baggrunden og formål med en eventuel projektforlængelse.

Hvis projektforlængelsen er mindre end 6 måneder, skal I ikke kontakte os.

Hvordan forholder vi os, når myndighedsgodkendelsesprocessen trækker ud? Orientér os om forventet tidshorisont. Vi udbetaler først støtten til projektet, når alle tilladelser er i hus.
Målsætninger kan ikke realiseres
Spørgsmål Svar
Hvordan forholder vi os, hvis projektets målsætninger ændrer sig?

Hvis det er små ændringer i projektets målsætninger, så behøver I ikke kontakte os på forhånd men blot beskrive ændringen i slutrapporten. F.eks. hvis I i ansøgningen havde sat jer for at lave ti aktiviteter i løbet af det næste år, men det viser sig, at I kun kan gennemføre ni aktiviteter. Det er stadig det samme projekt.

Hvis I derimod vil gennemføre en helt anden aktivitet, som I ikke har beskrevet i ansøgningen, så anser vi det for at være en større ændring, og I skal kontakte os og anmode om en projektjustering.

Kommunikation 

Vi hjælper jer med at kommunikere jeres projekt, så I kan komme godt i mål - og måske også inspirere andre, der drømmer om at realisere et projekt. 

I skal gøre 3 ting:

1. Sende en pressemeddelelse om støtten til jeres projekt

Støtten til jeres projekt er en rigtig god nyhed, som I skal forsøge at få fortalt i jeres lokale og regionale medier. Sådan gør I:

  1. Skriv en nyhed med citat fra Nordea-fonden (find i skabelon). I kan benytte jer af vores skabelon eller udarbejde jeres egen nyhed.
  2. Tag gode fotos, der viser stedet/skolen/eleverne/underviserne. Husk at skrive, hvem der er på, og hvor det er taget. 
  3. Kontakt jeres lokale medier med nyheden inkl. foto.

Download skabelon til nyhed

2. Udarbejde en kommunikationsplan senest 1. februar 2024

Som støttemodtager skal I udarbejde en kommunikationsplan, der giver overblik over de vigtigste kommunikationsaktiviteter. Det kan både være kommunikation målrettet medier, brugere og samarbejdspartnere. 

Med kommunikationsplanen får I et redskab, der kan synliggøre jeres projekt, og vi kan give jer sparring.

I kan benytte vores skabelon eller udarbejde jeres egen, der som minimum skal inkludere følgende:

Hvornår Hvornår finder aktiviteten/handlingen sted?
Hvad: Aktivitet/handling Hvilken aktivitet/handling er der tale om?
Hvem: Målgruppe Hvem er målgruppen - og hvad er budskabet?
Hvor: Platform/medie Hvor skal aktiviteten/handlingen kommunikeres?
Hvem: Ansvarlig Hvem er ansvarlig for aktiviteten/handlingen?

Download skabelon til kommunikationsplan

Send jeres kommunikationsplan til godkendelse til vaerkstedspuljen@nordeafonden.dk senest torsdag 1. februar 2024. Vi godkender løbende og giver svar hurtigst muligt. 

3. Kreditere Nordea-fonden 

Det er et krav, at I krediterer Nordea-fonden for den støtte, I har modtaget. Det krav stiller vi blandt andet for at sikre bred synlighed, så andre kan blive inspireret til at søge støtte. På den måde bidrager I til, at flere gode projekter realiseres. 

  • Kreditering på skrift
    Husk at nævne Nordea-fonden i alle materialer vedr. projektet: Fx nyheder, plakater, infotavler, hjemmeside mm. Skriv at projektet realiseres med støtte fra Nordea-fonden. 
    I er også velkomne til at indsætte vores logo, som I finder her på siden
     
  • Nævn os på sociale medier

    Nævn @Nordea-fonden i opslag vedr. projektet på jeres sociale medier.
    Find os på: FacebookInstagramLinkedIn og X (Twitter). 
     

  • Fysisk kreditering
    I kan bestille et gratis træskilt med Nordea-fondens logo, som I kan sætte op et synligt sted, hvor projektet foregår. Træskiltet måler 30x14 cm. Bestil det ved at skrive en mail til vaerkstedspuljen@nordeafonden.dk. Skriv "Bestilling af træskilt" i emnefeltet og skriv jeres adresse, organisations/foreningsnavn, tlf.nr. og navn i mailen. 
Træskilt

Inspiration

  • Miniguide til bæredygtighed
    Med miniguiden til bæredygtighed vil vi inspirere til konkrete handlinger, der fremmer sammenhængskraft, mangfoldighed og bæredygtighed.
Kontakt os

Har I spørgsmål eller projektjusteringer, så kontakt os via 'Din ansøgning' eller på vaerkstedspuljen@nordeafonden.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.