STOKED SUSTAIN

Med fire millioner kroner fra Nordea-fonden vil Dansk Surf & Rafting Forbund med STOKED SUSTAIN sende 15.000 danskere på vandet og etablere 60 nye idrætsforeninger med faste idrætstilbud for vandglade danskere.

Hvad er formålet

Med pengene til projektet STOKED SUSTAIN vil Dansk Surf og Rafting Forbund (DSRF) skabe 40 nye klubber, fordoble antallet af medlemmer og lokke 10.000 danskere på vandet i løbet af de kommende tre år.

Hvorfor støtter vi

Den store interesse for SUP og surf i Danmark vidner om danskernes øgede interesse for at være aktive i det fri og ikke mindst på vandet. Nordea-fondens helt særlige fokus i disse år er, at få flere danskere ud i det fri sammen, og derfor giver det god mening for Nordea-fonden at bakke op om det nye udviklingsprojekt i DSRF.

Surfer videre på bølgen

Der skal endnu mere gang i bølgerne i surf- og standup padle (SUP) sporten i Danmark. Med et stærkt økonomisk fundament på fire millioner kroner fra Nordea-fonden vil Dansk Surf og Rafting Forbund (DSRF) skabe 60 nye klubber, fordoble antallet af medlemmer og lokke 15.000 danskere på vandet i løbet af de kommende tre år. 

Projektet bygger oven på gode resultater fra projektets første periode i 2016-2018, hvor gazelle-forbundet, der organiserer SUP- og surfsporten i Danmark, fik over 13.000 danskere på vandet, satte gang i SUP- og surfaktiviteter i mere end 70 foreninger i hele landet og forankrede 3.500 medlemmer i forbundet. I denne periode støttede Nordea-fonden projektet med 5,2 mio. kr. 

Med den nye støtte i perioden 2020-2023 vil STOKED SUSTAIN nu have fokus på at skabe identitet, livsglæde og nye fællesskaber – særligt for de unge. Ønsket er, at alle igennem STOKED oplever glæden og begejstringen ved at dyrke friluftsliv og motionsaktiviteter i det våde element – hvad enten det er på kysten, åløb, i havnen, på søerne eller de nordiske floder.

En perlerække af aktiviteter igangsættes

"Vi er enormt glade for, at Nordea-fonden giver os mulighed for at få flere på vandet og udvikle en bæredygtig plan for SUP og surfsporten i Danmark. De seneste fem års udvikling har vi vist, at SUP og surfing er helt unikke aktiviteter til at få danskerne til at være aktive sammen i det fri," siger Jakob Færch, formand i DSRF.

STOKED SUSTAINs målsætning
  • 15.000 danskere skal aktiveres i projektperioden, herunder 10.000 unge i alderen 16-24 år.
  • 60 idrætsforeninger skal etablere faste idrætstilbud i foreningen.
  • 307 aktiviteter og arrangementer vil vi afvikler igennem de næste 3 år.
  • 150 ambassadører skal uddannes til rollemodeller og bindeled mellem hinanden.

Med pengene til projektet STOKED SUSTAIN vil forbundet skabe tilbud for foreninger, selvorganiserede, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, der kan få adgang til en perlerække af aktiviteter og events, rådgivning, uddannelser og udstyr.

"Jeg glæder mig enormt meget til at vi kan komme i gang med projektet. Vi kan nu investere i endnu mere udstyr til foreningerne, udvikle og tilbyde nye uddannelser og afvikle nye spændende aktiviteter. Jeg glæder mig særligt til at igangsætte et helt nyt ’beachlife’ koncept, som vi har målrettet familier," fortæller Michael Lindberg, som er projektchef i Dansk Surf & Rafting Forbund.

Tætte relationer til solo-surfere

Med projektet vil Danmarks yngste specialforbund i DIF tage livtag med en af idrættens helt store udfordringer, og et af hovedformålene med projektet er derfor at få en tæt relation til de selvorganiserede udøvere. En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser, at 60 procent af SUP-udøverne og 80 procent af surferne i Danmark er selvorganiserede. 

"Vi vil gerne være noget for alle, uanset om man er medlem af en klub eller surfer på egen hånd. Med det nye projekt kan vi sætte en ny retning for DSRF, hvor sportens DNA bliver centralt i udviklingen af et stærkt fællesskab for surferne. Der findes en helt særlig kultur i surfmiljøet, som vi ønsker at bevare og få til at spire, uanset hvordan man er organiseret," fortæller Claus Jokumsen, bestyrelsesmedlem og repræsentant for skolerne i DSRF.

Den store interesse for SUP og surf i Danmark vidner om danskernes øgede interesse for at være aktive i det fri og ikke mindst på vandet. Nordea-fondens helt særlige fokus i disse år er, at få flere danskere ud i det fri sammen, og derfor giver det god mening for Nordea-fonden at bakke op om det nye udviklingsprojekt i DSRF.

Hvad er Stand Up Paddle (SUP) og surfing?

Surfing
Surfing forgår i bølger, hvor surferen rider på en bølge ved hjælp af et surfboard. Surfboards fås fra korte trickbaserede boards, som fordrer en aggressiv surfstil, til mere lange og brede boards, hvor målet oftest er en mere afslappet surf stil. I Danmark er de mest populære surfspots på vestkysten og Nordsjælland.

Stand Up Paddle
Stand up paddle (i daglig tale SUP) er en sport affødt af surfing. Her har surferen også en padle til at skabe fremdrift på sit SUP board. SUP kan dyrkes både i bølger og på fladt vand, og på faldt vand ses flere variationer lige fra ’cruising’ til touring og racing. På grund af Danmarks lange kysttrækning og de mange søer og fjordlanskaber er SUP let tilgængeligt for rigtig mange danskere.

Kontakt

Nanna Hølge-Hazelton

Nanna Hølge-Hazelton

Projektkonsulent
4070 3765

Kort og kontant

Projektnavn
STOKED SUSTAIN
Projektejer

Dansk Surf & Rafting Forbund

Projektperiode
2020-2023
Støttet med

3,99 mio. kr.

Samlet budget

4,4 mio. kr.

Få mere at vide

Michael Lindberg
Projektchef

Dansk Surf & Rafting Forbund

25142068

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.