#MEREGADE

Unge mangler steder at mødes, hvor de selv er med til at skabe fællesskab og bevægelse. Projektet #MEREGADE skal skabe flere mangfoldige fællesskaber for børn og unge, hvor gadeidrættens sociale, demokratiske og kulturelle værdier forløses i højere grad end det sker i dag.

Hvad er formålet

Projektet #MEREGADE vil udbrede gadeidrætten og udvikle fremtidens lokale gadeidrætsmødesteder, der aktiverer og inkluderer flere børn og unge, samt bliver knudepunkter for lokal udvikling og sammenhold.

Hvorfor støtter vi

Nordea-fonden tror på at projektet er med til at styrke de unges fysiske såvel som mentale sundhed. Vi ser derfor frem til endnu flere mødesteder, hvor børn og unge kan dyrke gadeidrætten og udfolde sig sammen med andre.

Mere gadeidræt

Faaborg-Midtfyn Kommune er den første kommune, der med gadeidræt og street kultur skal få flere børn og unge med i aktive fællesskaber. Projektet #MEREGADE skal samtidig give plads og støtte til de fællesskaber, der allerede findes i kommunen. Desuden skal projektet udbredes til samlet 7 kommuner landet over.

Som kommune ser vi udfordringerne med børn og unges fysiske og mentale trivsel, og vi er derfor interesseret i nye tiltag for kommunens unge, så vi sikrer deres trivsel og lokale engagement. Det her projekt kommer ikke bare anstigende med et færdigt produkt, men bruger virkelig mange kræfter på at involvere lokale unge i processen med at udvikle en ny facilitet, et mødested for unge og nye aktiviteter i kommunen,
siger Anne Møllegaard Mortensen, Formand for Kultur- og lokalsamfundsudvalget.

Kommunen skal over de næste to år være med til at udvikle det nye projekt sammen med GAME og lokale aktører. Børn, unge, fritidsklubber, foreninger og selvorganiserede gadeidrætsmiljøer bliver engageret i udvikling af det nye facilitetskoncept kaldet ’Street Hubs’.

Hvorfor gadeidræt?

Gadeidræt har et unikt potentiale, fordi den med tilgængelighed og fleksibilitet har vist sig særligt egnet til at inkludere børn og unge, der traditionelt set er mindre tilbøjelige til at dyrke idræt.

Lander projektet i Faaborg-Midtfyn Kommune, starter en proces, hvor GAME først samler lokale viden og inddragelse. Det vil indgå i udviklingen af den konkrete facilitet, hvor arkitekter bliver involveret sammen med de lokale aktører. Undervejs tester GAME og brugere de forskellige koncepter, som kommer ud af brugerinddragelsen. Går alt efter planen, så står en facilitet klar i 1. kvartal af 2024. Målet med projektet er dog ikke faciliteten alene, men nærmere det epicenter, som faciliteten skal skabe for unges fællesskaber og muligheder for at bevæge sig, udvikle sig og tilegne læring, som de kan bruge videre i livet.

Unges trivsel

Rapport fra VIVE viser en klar sammenhæng mellem unges fysiske aktivitet og livstilfredshed og deres fremtidige uddannelse og beskæftigelse. Og det er netop de to forhold, som GAME, Nordea-fonden og Faaborg-Midtfyn kommune vil styrke med projektet her:

Det at høre til et trygt og aktivt fællesskab øger unges trivsel. Vi kan for eksempel se fra undersøgelser af gadeidrættens fællesskaber i GAME, at de styrker unges medbestemmelse og at ni ud af ti unge frivillige i GAME føler sig som en del af større fællesskab og lige så mange lærer noget, de kan bruge i andre dele af deres liv. De nye ‘Street Hubs’ kan gøre en forskel, fordi de kommer til at favne mental og fysisk sundhed i en ungekultur, som emmer af musik, idræt og muligheden for at hænge ud i trygge rammer. Den indsats vil vi med projektet her få ud over rampen og dermed løfte trivsel og lokalt engagement hos unge også i mindre byer,
fortæller leder af projektet i GAME, Rasmus Hansen.

Flere gode liv i lokalsamfundene

Projektet er en del af Nordea-fondens fokus på børn og unges fællesskaber og lyst til at deltage, også lokalt:

Vi ved, at aktive og trygge fællesskaber spiller en væsentlig rolle for, at børn og unge kommer godt på vej. Her kan GAME noget helt særligt med gadeidrætten, som favner bredt og rummer mange. Det tror vi på, er med til at styrke de unges fysiske såvel som mentale sundhed. Vi ser derfor frem til endnu flere mødesteder, hvor børn og unge kan dyrke gadeidrætten og udfolde sig sammen med andre,
fortæller Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden.
Fakta

#MEREGADE er et projekt af gadeidrætsorganisationen GAME, der skal skabe brugerinddragende gadeidræt som løftestang for øget idrætsdiversitet. Projektets hovedfokus er at udvikle syv innovative faciliteter udenfor de større byer, som skal skabe ramme om gadeidræt og streetkultur – udviklet og aktiveret af unge. Desuden bliver rådgivning og støtte omkring gadeidræt og faciliteter til kommuner, aktører og ildsjæle en del af projektet.

Projektet løber fra 2022-2027 og er støttet af Nordea-fonden. Projektet vil desuden blive medfinansieret af de deltagende kommuner.

Kontakt

Nanna Hølge-Hazelton

Nanna Hølge-Hazelton

Projektkonsulent
4070 3765

Kort og kontant

Projektnavn
#MEREGADE
Projektejer

GAME

Projektperiode
2022-2027
Støttet med

28,8 mio. kr.

Få mere at vide

Rasmus Hansen
Leder af #MEREGADE

GAME

5352 6431

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.