Frøsnapper-universet

Frøsnapper-universet er inspireret af Ole Lund Kirkegaards børnebøger og indrettes som en magisk-realistisk lilleby, hvor børn går på opdagelse, sanser, bygger huler, klatrer, maler, udfører cirkusnumre, kører på trehjulet cykel og meget andet.

Hvad er formålet

Projektets formål er at danne ramme om aktiviteter for primært de 0-6-årige børns frie leg, deres oplevelse af legeglæde, legefællesskaber og kreative oplevelser.

Hvorfor støtter vi

Vi tror på, at projektet vil være med til at hjælpe flere børn godt på vej, hvor de 0-6 årige vil få plads til fri leg og kreative oplevelser.

Et stort udendørs legeunivers

Frilandsmuseet, der er en del af Nationalmuseet, har de seneste fire år dannet ramme om børnefestivalen Frøsnapperfestival. I museets stationsby kan børn opleve Ole Lund Kirkegaards litterære fantasi-univers i form af teater og aktiviteter, der bringer legendariske figurer som Lille Virgil, Smeden og Næsehornet Otto til live. Det er et univers, der lægger op til leg og kreativitet, hjulpet godt på vej af inspiration fra Ole Lund Kirkegaards historier.

Nu har Frilandsmuseet med en bevilling fra Nordea-fonden på 8,2 mio. kr., fået muligheden for at føre visionen om et permanent Frøsnapper-univers ud i livet.

Frøsnapper-universet er et ambitiøst projekt, som vil give 0-6 årige børn plads til fri leg og kreative oplevelser. Ole Lund Kirkegaards magiske historier byder børnene velkomne til at gå på opdagelse, sanse, bygge huler, klatre og være sammen om at fantasere – aktiviteter, som vi tror på, er med til at hjælpe flere børn godt på vej,
fortæller Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden.

Nordea-fondens bevilling muliggør, at frilandsmuseet kan åbne et stort udendørs legeunivers, der er skræddersyet til de 0-6 årige og deres nærmeste relationer fysiske leg og kreative udfoldelse. De 18.000 m2 i Frilandsmuseets stationsby skal omdannes til forfatterens ikoniske og idylliske landsbyer ude på landet med blandt andet æblehaver, et hønsehus, huler og et cirkustelt.

Ole Lund Kirkegaards historier vidner om en epoke i dansk kulturhistorie, hvor frihed og fællesskab var i fokus, og hvor mange kæmpede for at bruge kreativiteten til at skabe åbne og mere legende samfund. Det er denne del af danmarkshistorien, der vækkes til live i det kommende univers, der inspirerer til leg og kreativitet,
fortæller Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

Børnene er hovedpersoner

Som i Ole Lund Kirkegaards fantastiske fortællinger er børnene også i centrum i det nye univers. I den nye by bliver der skabt et fysisk legemiljø i den børnelitterære og historiske ånd, som forfatteren repræsenterer. Her får børnene et uderum til kreativitet, fantasi og historier, der udgør et solidt tilbud til udendørs leg året rundt, og et godt alternativ til prædefinerede digitale platforme.

De yngste børn har brug for fysiske rammer og voksne, der støtter dem i at udvikle deres kreativitet og lege-kompetencer. Frøsnapper-universet bliver et børnevenligt udflugtsmål for daginstitutioner, familier og alle andre, der elsker Ole Lund Kirkegaards historier,
fortæller museumsinspektør og projektleder, Signe Lykke Littrup.

Frøsnapper-universet på Frilandsmuseet forventes at være klar til fri leg i 2024.

Kontakt

Nanna Hølge-Hazelton

Nanna Hølge-Hazelton

Projektkonsulent
4070 3765

Kort og kontant

Projektnavn
Frøsnapper-universet
Projektejer

Frilandsmuseet

Projektperiode
2022-2024
Støttet med

8,2 mio. kr.

Få mere at vide

Signe Lykke Littrup
Projektleder

Frilandsmuseet

4120 6403

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.