Flere danskere får adgang til naturperler i Sydvestsjælland

Med 2,5 mio. kr. fra Nordea-fonden skal projekt ”På Sporet af Sydvestsjællands Natur” lave afmærkede cykel- og vandreruter, der forbinder naturperler til nationale og regionale ruter.

Meget mere tilgængelig natur i det sydsjællandske

3 kommuner og Naturstyrelsen vil gøre naturen endnu mere tilgængelig og hjælpe danskerne ud i det fri med projektet ”På Sporet af Sydvestsjællands Natur”. 

Projektet skal med afmærkede cykel- og vandreruter forbinde naturperler til nationale og regionale ruter. Der bliver bl.a. forbindelse til Naturlandet Lolland-Falster, Møn, Naturpark Åmosen, Istidsruten og Nationalpark Skjoldungernes Land.

Nye ruter fletter sammen med Fodsporet

En af de nye ruter forbinder naturstien 'Fodsporet' med det flotte naturområde ved Tystrup Sø - så kan man både får pulsen op i det bakkede terræn ved søen og pulsen ned på det flade Fodspor. 

Og det at ruterne møder Fodsporet er rigtig glædeligt - de mange ruter og stier skaber nemlig et net af naturmuligheder, der kan komme endnu flere borgere til gavn.

Vi er glade for det er lykkedes at skabe et nyt projekt, hvor Fodsporet gør nytte i et større geografisk perspektiv. Sammen med kommunerne bliver der nu langt flere muligheder for at udfolde friluftslivet"
udtaler skovrider Claus Jespersen fra Naturstyrelsen.

I løbet af projektperioden forbindes Fodsporet med nye afmærkede cykel- og vandreruter i alle tre kommuner.

Fodsporet har inspireret rigtig mange danskere til at gå med på landets mange vandrestier. Det har været fantastisk at se, hvor mange der er kommet ud i det fri og har fået naturoplevelser i fællesskab med andre. Derfor er vi også rigtig glade for, at Fodsporet nu forgrener sig ud i landet og gør det muligt for endnu flere at mødes i deres bynære natur. Det tværkommunale samarbejde styrker det lokale friluftsliv og skaber udendørs mødesteder, som kommer mange danskere til gode – det er vi stolte af at bakke op om"
siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden.

Knudepunkt for naturformidling 

Jo mere vi lærer om naturen, jo bedre bliver vi til at passe på den og bruge den. Derfor er naturformidling og oplevelser i naturen også en del af projektet.

Naturcentrene Avnø (mellem Næstved og Vordingborg) og Kongskilde (ved Tystrup Sø) bliver knudepunkter med faciliteter, formidling og naturvejledning. Her kan danskerne opleve naturen i deres lokalområde med alt fra kano- og kajaksejlads til vandre- og cykelruter.  I hele området vil der være 21 'trædesten', som er mindre punkter med faciliteter og formidling.

Kort og kontant

Projektnavn
På sporet af Sydvestsjællands natur
Projektejer

Naturstyrelsen

Projektperiode

2021-2024

Støttet med

2,5 mio. kr.

Samlet budget

9,8 mio. kr.

Få mere at vide

Elly Andersen
Projektmedarbejder

Naturstyrelsen

7254 3240

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.