Tønder inviterer familier til idræt og fællesspisning

Tønder Kommunes idrætshaller inviterer sammen med de lokale idrætsforeninger til motion og fællesspisning hver fredag de kommende to år med start efter sommerferien. Aktiviteterne er støttet af Nordea-fonden og kommer til at foregå på skift mellem fritidscentrene.

Fælles fede familieaktiviteter

Uanset om man vil prøve kræfter med minitennis, montainbikecykling eller en af de mange andre idrætsgrene, som foreningerne tilbyder i Tønder, så er mulighederne efter sommerferien bedre end nogensinde.

Da vil idrætsforeninger og haller på skift hver fredag invitere familier og lokale interesserede til at få sved på panden og stille sulten i hyggeligt selskab med andre familier i projektet ’Fede fælles familieaktiviteter.’

”Idéen er, at der skal være flere motionstilbud hver gang. Faren vil måske spille squash, mor og datter er måske mere til gymnastik og den store søn til mountainbike i skoven. Bagefter mødes man så med andre familier til fællesspisning,” siger Lars Thomsen, som er formand for Tønder Sport og Fritidscenter. Menuen kan være hakkebøf med kartofler og grønne bønner, kylling eller måske noget tapas, men ikke traditionel cafeteria-mad.

Fællesspisning og nye fællesskaber

Aktiviteterne går på skift mellem ni af kommunens haller og udearealer og afvikles sammen med de tilknyttede idrætsforeninger.

Fakta om projektet
  • Projektet ”FEDE FÆLLES FAMILIEAKTIVITETER” er 2-årigt med start i august 2020.
  • Mindst én gang hver uge skal der tilbydes fælles familieaktiviteter et sted i en af kommunens haller/grønne områder.
  • Eksempler på idrætsgrene: Gymnastik, håndbold, fodbold, hockey, BMX-cykling, minitennis, basketball, volleyball og svømning.
  • Det første år er det gratis at deltage.
  • Succeskriteriet er, at der i gennemsnit deltager 40 personer pr. gang
  • Der skal ansættes en projektleder pr. 1. august
  • En nedsat koordinationsgruppe detaljeplanlægger op gennem foråret
  • Der er afholdt ét dialogmøde med haller og foreninger. Det næste afholdes i maj måned

”Vi håber, at fællesspisningen kan være med til at skabe nye fællesskaber, og at det kan være en måde for eksempelvis tilflyttere til at lære andre familier at kende. Samtidig får idrætsforeningerne mulighed for at præsentere deres aktiviteter, så flere måske får lyst til at melde sig ind," siger Lars Thomsen.

Både motion og fællesspisning bliver gratis for deltagerne det første år. ’Fede fælles familieaktiviteter’ har fået 349.483 kroner i støtte fra Nordea-fonden, hvilket dækker halvdelen af udgifterne. 

”Vi ser projektet som et let tilgængeligt og attraktivt tilbud om et aktivt fællesskab, som ikke kræver de store idrætsfaglige forudsætninger. Alle kan være med, og vi tror, at mulighederne for at skabe samvær og nye relationer er vældig gode i dette fine projekt,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

”Med den støtte vi har fået fra Tønder Kommune, er vi oppe på, at 85 procent af projektet er dækket ind, så finansieringen er næsten på plads,” siger de glade initiativtagere Hans Pilegaard og Lars Thomsen.

Leif Høeg Jensen, som er formand for Landdistrikts- og bosætningsudvalget, glæder sig over samlende familieaktiviteter bredt i kommunen.

”Det er dejligt med gode alternativer til de mange stillesiddende skærmtilbud. Udvalget tror, at leg og trivsel bidrager til sundhed, bosætning og fastholdelse af borgere, så vi ønsker held og lykke med Fede fælles familieaktiviteter.”

Fællesskab for hele familien

Som navnet mere end antyder, skal ”FEDE FÆLLES FAMILIEAKTIVITETER” danne ramme om motion, hygge og fællesskab for hele familien. Med håb om opbakning fra næsten alle haller i kommunen er der skabt mulighed for, at familier fra hele kommunen kan deltage i aktiviteter.

Projektet skydes som nævnt i gang fra starten af det nye skoleår – august 2020 – men allerede nu er en koordinationsgruppe i gang med den overordnede planlægning. Idéen er, at der skal være Fede Fælles Familieaktiviteter mindst én dag om ugen, et eller andet sted i kommunens haller eller grønne områder efterfulgt af fællesspisning. Hvilken dag der vælges, afhænger af bl.a. halkapaciteten og foreningernes frivillige.

Det første år vil tilbuddet være gratis; også den efterfølgende fællesspisning. Dette betyder, at også de foreningsløse og mere udsatte familier vil kunne deltage. Idéen er bl.a. affødt af det landsdækkende projekt ”Bevæg dig for livet”, hvor Tønder Kommune er visionskommune, og hvor der bl.a. er indsamlet viden om, hvor meget og hvordan moderne familier ønsker at bevæge sig sammen.

Yderligere information
Formand for Tønder Sports og Fritidscenter, Lars Thomsen: 2330 4250
Initiativtager, Hans Pilegaard: 2046 1461

Kort og kontant

Projektnavn
Fælles Fede Familieaktiviteter (FFF)
Projektejer

Tønder Sport og Fritidscenter sammen med 6 andre haller i Tønder Kommune

Projektperiode

Lars Thomsen

Støttet med

ca. 350.000 kr.

Få mere at vide

Lars Thomsen
Formand for Tønder Sport og Fritidscenter

Tønder Sport og Fritidscenter

23304250

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.