Støtte til projekt for familier med ny-diagnosticerede børn

Projektet 'Ny-diagnosticeret - hvad nu?' giver forældre til ny-diagnosticerede børn både redskaber og netværk, så de kommer styrket fra start i den nye livssituation og får bedre forudsætninger for at skabe et godt liv for barnet og resten af familien.

Ny-diagnosticeret – hvad nu?

I familier med børn med særlige behov, bliver forældreskabet ofte en kompleks opgave med en uforudsigelighed i hverdagen og uventede udfordringer og opgaver. Det medfører, at forældre, som i mange sammenhænge betragtes som ressourcestærke, kommer i en udsat position. Og ofte svinder familiens netværk ind qua manglende overskud og manglende forståelse fra en ellers velmenende omgangskreds.

Med støtte fra Nordea-fonden gennemførte den landsdækkende forening For Lige Vilkår i 2020 pilotprojektet ”Ny-diagnosticeret – hvad nu?”. Projektet omfattede bl.a. forældrekurser i Aarhus og København samt udvikling af en forældreguide.

Med udgangspunkt i tilbagemeldingerne og erfaringerne fra pilotprojektet har For Lige Vilkår tilpasset og videreudviklet projektet og kan med yderligere 884.759 kr. i støtte fra Nordea-fonden videreføre Ny-diagnosticeret – hvad nu? i 2021-2022.

Kurser, onlineaktiviteter, rådgivning & netværksdannelse

Det nye projekt omfatter temadage, onlineaktiviteter med ekspertrådgivning, og så vægtes netværksdannelse mellem forældrene højt i projektet.

Kurserne og onlineaktiviteterne vil fx omhandle emner som håndtering af sorg- og stressreaktioner, søskende og de særlige problemstillinger, der knytter sig til dem, barnets trivsel, samarbejde med offentlige myndigheder, og så er der mulighed for at de enkelte hold selv kan pege på emner, der er relevante for deltagerne.

Målgruppen er forældre til børn i alderen 0-6 år, der enten har en diagnose, er under udredning eller skal i gang med en udredning. Barnets diagnose/udfordringer er underordnet.

Projektet er landsdækkende med i alt 10 kursusforløb i hhv. Aalborg, Esbjerg, Aarhus, Vejle, Odense, Roskilde og København.

Kort og kontant

Projektnavn
Ny-diagnosticeret – hvad nu?
Projektejer

For Lige Vilkår

Projektperiode

2021-2022

Støttet med

884.750 kr.

Samlet budget

884.750 kr.

Få mere at vide

Pernille Baungaard
Sekretariatsleder

For Lige Vilkår

4056 8555

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.