Mød Nordea-fonden på Folkemødet

Mød Nordea-fonden på Folkemødet i Allinge på Bornholm. Vi stiller skarpt på støttemulighederne og lytter til behovene for fondsmidler.

Torsdag 16. juni

Hvilken betydning har kunsten for demokratiet i dag?

Kunsten har altid haft en særlig betydning for demokratiet ved at give indblik i menneskelige levevilkår, ungdomsbevægelse, seksuel frigørelse, minoriteters oplevelse af den sammenhæng de er minoriteter i og meget mere.

Men efter to år med corona, hvor kulturen mere eller mindre var overladt til sig selv, kan det være nødvendigt at tage temperaturen på kunst og demokrati. I denne samtale i Højskolernes telt på Folkemødet vil viceforstander Kirsten Ida Enemark fra Roskilde Festival Højskole møde forskellige aktører i spørgsmålet: Hvilken betydning har kunst og kultur for demokratiet i dag? 

Deltager fra Nordea-fonden: Uddelingschef Christine Paludan-Müller. 

Tid og sted: Torsdag 16. juni kl. 12-13 ved Højskolerne (A9). Læs mere

Kom i mål med midler fra Nordea-fonden

Nordea-fonden støtter projekter og aktiviteter, som fremmer gode liv i Danmark inden for sundhed, motion, natur og kultur. Men hvor er behovene og potentialerne størst?

Deltag i dialogmøde med Nordea-fonden på Folkemødet og bliv klogere på fondens støtteområder og aktuelle støttemuligheder - og bidrag med dine bud på de væsentligste udfordringer samt dine input til, hvor fondsmidlerne gør bedst nytte.

Mødet tager afsæt i tre af fondens støtteområder:

  • Børn og unge godt på vej: Projekter, som fremmer børn og unges muligheder for at folde sig ud og vokse ind i livet sammen med andre.
  • Ud i det fri: Projekter, som øger mulighederne for at komme ud i det fri, og som motiverer flere til et aktivt natur- og friluftsliv.
  • Lyst til at deltage: Projekter, som motiverer flere til at tage del i og ansvar for fællesskabet, foreningslivet og demokratiet.

Deltagere fra Nordea-fonden: Direktør Henrik Lehmann Andersen, uddelingschef Christine Paludan-Müller, projektchef Sara Line Bohn, projektkonsulent Anna Marie Krarup, kommunikationschef Tine Wickers.

Tid og sted: Torsdag 16. juni kl. 15-16 ved A12: NaTour. Læs mere.

Kan I få støtte fra Nordea-fonden?

Har I en god idé til et projekt eller en aktivitet, som skaber fællesskab og aktivitet – men mangler I midlerne?

Måske kan I få støtte fra Nordea-fonden, der støtter projekter og aktiviteter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Foreninger og organisationer i hele landet kan opnå støtte.

Mød os på Folkemødet og få en hurtig vurdering af jeres projektidé – og et svar på, om det er relevant for jer at søge støtte fra Nordea-fonden.

Deltagere fra Nordea-fonden: Direktør Henrik Lehmann Andersen, uddelingschef Christine Paludan-Müller, projektchef Sara Line Bohn, projektkonsulent Anna Marie Krarup, kommunikationschef Tine Wickers.

Tid og sted: Torsdag 16. juni kl. 16.00-16.30 ved A12: NaTour. Læs mere.

Fredag 17. juni

Hvordan aktiverer vi byens rum gennem unges drivkraft?

Unge bevæger sig mindre og seneste tal fra sundhedsreformen viser også et fald i unges trivsel. I dette event stiller vi derfor skarp på unges mødesteder og muligheder for at udfolde sig i byen. For kan tendensen være et udtryk for at vi ikke skaber de rette mødesteder for unge? 

Sammen med forskellige paneldeltagere undersøger GAME om man kan vende den negative tendens ved at involvere unge endnu mere og lade dem føre fanen i udviklingen og aktivering af stærke lokale ungefællesskaber. 

Deltager fra Nordea-fonden: Projektchef Sara Line Bohn.

Tid og sted: Fredag 17. juni kl. 12-12.45 ved Mur for alle - STARK / OMBOLD (A13). Læs mere

Unges mentale sundhed: Vi giver de unge mikrofonen

Det går den forkerte vej med unges mentale sundhed. Hver tredje kvinde og hver femte mand i alderen 16-24 år har dårligt mentalt helbred. Det viser Danskernes Sundhedsprofil 2021, som Sundhedsstyrelsen offentliggjorde i marts 2022. Hvad siger de unge selv til de triste tal? Og hvordan mener de, vi kan ændre udviklingen?

2030Beyond og Nordea-fonden giver mikrofonen til et ungepanel, der peger på både problemerne og løsningerne overfor et lyttepanel med erfarne eksperter og beslutningstagere. Der stilles skarpt på data og konklusioner fra Sundhedsprofilen 2021, når vi spørger ungepanelet og unge gæster i teltet: Hvad ser I som problemet? Hvor vil I gerne have, der sættes ind? Hvilke løsninger tror I på?

Deltager fra Nordea-fonden: Uddelingschef Christine Paludan-Müller. 

Tid og sted: Fredag 17. juni kl. 19-19.45 ved Verdensmålenes Plads. Læs mere

Kort og kontant

Projektnavn
Mød Nordea-fonden på Folkemødet

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.