Madens Folkemøde sætter spot på de stærke fællesskaber

Med et bidrag på 1,5 mio. kr. fra Nordea-fonden skal Foreningen Madens Folkemøde de kommende år styrke fællesskaberne omkring mad og udvikle samtalen om, hvor vi skal hen som mad-land.

Madens Folkemøde afholdes på Engestofte Gods på Lolland. Fotograf: Christian Lykking

Hvor skal vi hen som mad-land?

Madens Folkemøde er et årligt folkemøde, hvor jordbrugere, producenter, købmænd, kokke, madfolk, politikere og borgere mødes for at tage temperaturen på aktuelle emner i maddebatten.

Madens Folkemøde afholdes for anden gang den 11. og 12. juni 2021 på Engestofte Gods på Lolland.

Folkemødets program består af debatter, workshops, folkekøkkener, skuekøkkener, fællesmiddage, samtaler og oplevelser om og med mad. Drivkraften bag de mange aktiviteter er en ambition om at engagere os allesammen - fra producenter til forbrugere - i samtalen om, hvor vi skal hen som mad-land.

Senest har Nordea-fonden uddelt 1,5 mio. kr., så Foreningen Madens Folkemøde de kommende tre år kan danne ramme om fællesskab og oplevelser med mad og råvarer som omdrejningspunkt.

”Madens Folkemøde sætter spot på de stærke fællesskaber, vi kan fremme gennem mad og måltider. Særligt for de unge kan det også skabe interesse for uddannelse inden for fødevareområdet,” siger Henrik Lehman Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

En national begivenhed  

Madens Folkemøde afholdes på Lolland, en egn der er kendt for sit rige spisekammer. Arrangementet er blevet særdeles godt modtaget af både det lokale erhvervsliv og de lokale på Sydhavsøerne, der er stolte af at lægge rammer til folkemødet.

Det glæder formanden for Madens Folkemøde, Mette Touborg, der samtidig har en ambition om at gøre folkemødet til en national begivenhed. Med støtte fra Nordea-fonden vil foreningen de kommende år have et særligt fokus på at sikre en større bredde i gæster, udstillere og debatarrangører.

”Vi er utrolig glade for den lokale opbakning. Det giver Madens Folkemøde et stærkt fundament at bygge videre på. Med bidraget fra Nordea-fonden vil vi fokusere på at gøre Madens Folkemøde til en national begivenhed. Målet er at tiltrække flere producenter, branchefolk og madinteresserede gæster vest for Storebælt. Madens Folkemøde er nemlig - ligesom maden - for alle,” udtaler Mette Touborg, formand i Foreningen Madens Folkemøde.

Madens Folkemøde afholdes for anden gang den 11. og 12. juni 2021 på Engestofte Gods på Lolland. Programmet offentliggøres den 8. maj.

Foto: Christian Lykking. 

Kort og kontant

Projektnavn
Madens Folkemøde
Projektejer

Foreningen Madens Folkemøde

Projektperiode

2020 – 2023

Støttet med

1,5 mio. kr.

Få mere at vide

Frej Scherfig
Folkemødechef

Foreningen Madens Folkemøde

4234 3403

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.