Vi støtter aktiviteter der fremmer gode liv
inden for sundhed, motion, natur og kultur

23.11.11 Kultur

Se flere nyheder

Danmarks første digitale kirkegård

Du behøver kun din mobiltelefon for at få en aftale med H.C. Andersen. Med 1,56 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden påbegynder Kulturcentret ASSISTENS det første digitale formidlingsprojekt nogensinde på en dansk kirkegård.

Projektet ”Levende fortællinger på tværs af tid og rum” levendegør kirkegårdens mange historier i form af filmiske fortællinger distribueret gennem web, storskærm og mobil.

Fakta om projektet

Projektet udvikles af Kulturcentret ASSISTENS i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere, Story Field, der står for videoproduktionen, og LUCUS hvis speciale er lokationsbaserede spil- og formidlingsprojekter. Vidensbaseret formidling i møde med it-nørden!

Kulturcentret ASSISTENS, som årligt besøges af godt 40.000 menneske, er et Videns Pædagogisk Aktivitets Center, VPAC – der formidler viden gennem oplevelser. Der er 14 VPAC’ere i Danmark – heriblandt Tycho Brahe Planetarium, Experimentarium og Sagnlandet Lejre.

Flere informationer: Kulturcentret ASSISTENS, centerleder Gitte Lunding, telefon: 3537 1917.

Levende fortællinger på tværs af tid og rum

Fra foråret 2013 kan de besøgende opleve 25 videofilm af tre-fem minutters varighed som stedspecifik formidling af kirkegården, dens historie og indvånere – fra nationalkoryfæer som H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Niels Bohr til andre og for offentligheden mindre kendte personer og historier, som nu ser dagens lys.

Eneste forudsætninger for at se filmene er en ipod, smartphone eller computer. Har man ikke det, kan filmene ses via skærme i Kulturcentret ASSISTENS.  "Det bliver helt fantastisk at møde de døde, Andersen er min nye bedste ven!" siger centerleder Gitte Lunding, som glæder sig over det nye teknologiske formidlingstilbud.

Fortæller historier om personer og kultur

Assistens Kirkegård på Nørrebro i København udgør et helt særligt oplevelses- og formidlingsrum. Et byrum, der i dag fungerer både som aktivt begravelsesområde, museum og park. Som den eneste kirkegård i verden rummer Assistens et forsknings- og formidlingscenter, hvorfra kirkegårdens kultur- og personalhistorie fortælles. Kirkegården på Nørrebro vrimler med aftryk af navngivne døde, der kan indplaceres i vores kulturelle selvforståelse: Forfattere, malere, teaterfolk, musikere, videnskabsfolk og virksomhedsgrundlæggere.

Med projektet, ”Levende fortællinger på tværs af tid og rum” levendegøres kirkegårdens mange historier og bringes ud til befolkningen som filmiske fortællinger, distribueret gennem web, storskærm og mobil.

Film fra april 2013.

Projektet retter sig mod de besøgende, der benytter kirkegården rekreativt og kulturelt. Den digitale formidling forventes især at tiltale kirkegårdens mange yngre besøgende, som Kulturcentret ASSISTENS håber, får inspiration til nye vinkler på kulturhistorien og deres eget liv.
 

Søg støtte til dit projekt

  • Kontakt

  • Tine Wickers

    Kommunikationschef
  • Kendskab til fonden og dens virke
  • T: 4070 3784
    E: tw@nordeafonden.dk

Relaterede nyheder